Teatteri Fennica

Fennica on Teatterilaboratorio, joka perinteisen esitystoiminnan lisäksi tutkii näyttelijäntyötä ja julkaisee teatterikirjallisutta

18816623_1545501862187812_475506739_n.jpg

TULEVAT ESITYKSET JA TAPAHTUMAT löydät Facebookista:

Pyhä sotilas - The Sacred Soldier

Esitys vaietuista, rinnalle asettumisesta ja yrityksestä ymmärtää.

Esitys käsittelee Suomen sota-ajan kokemuksia marginaaliryhmien näkökulmasta sekä yrittää kurottua sukupolvien välisen kuilun yli ja ymmärtää mennyttä.

Pyhä Sotilas on Laboratorioteatteri Fennican monitaiteinen esitysprojekti, johon nykyteatteriesityksen lisäksi kuuluu yleisön kanssa toteutettavia vuorovaikutuksellisia tapahtumia. Tapahtumissa yleisöllä on mahdollisuus jakaa sotaan liittyviä muistoja keskustelemalla ja kirjoittamalla. Ohjatussa kirjoittamisesa käytetään kirjallisuusterapeuttisia keinoja. Yleisötyötapahtumat järjestetään kesä-lokakuussa 2017 Rantasalmella, Mikkelissä, Pieksämäellä, Savonlinnassa, Juvalla ja Joroisissa. 
Esityksen ensi-ilta on lokakuun (2017) viimeinen viikonloppu Mikkelin Päämajamuseossa. Sen jälkeen esitys kiertää vaihtuvissa tiloissa Etelä-Savossa.

Tulevat esitykset ja tapahtumat ilmoitetaan Pyhän Sotilaan Facebook sivuilla.

Projekti on osa Suomi100 hanketta ja se on saanut Etelä-Savon maakuntahallituksen Suomi100-aluetukea sekä apurahan Niilo Helanderin Säätiöltä ja Taikelta Kaisla Pirkkalaisen työskentelyyn projektissa